top of page

Voor bedrijven, organisaties
en scholen

Steungroep

En dan krijg je dat bericht...

Een medewerker heeft afscheid moeten nemen van zijn of haar partner door ziekte, een ongeval,.... Een leidinggevende heeft een ernstig ziek kind. Het huis van je medewerker is afgebrand. Wat moet je doen? Als werkgever sta je in tweestrijd; je wilt je medewerker  te tijd en ruimte geven voor herstel, zodat hij/zij in rustiger vaarwater komt. Maar je hebt ook een afdeling, een bedrijf, te runnen en je moet een lege werkplek opvullen.


Ik weet in welke spagaat je zit en hoe je daar uit kan komen. Door mijn jarenlange ervaring in de bedrijfswereld weet ik dat het werk door moet gaan. Ik weet uit eigen ervaring ook dat pushen van een werknemer niet helpt. Juist niet!

Wat helpt dan wel?

Uit onderzoek is gebleken dat rouw & verlies begeleiding het herstel bevordert en werknemers melden zich minder ziek.
Dat wil je graag voor je werknemer en voor je bedrijf.


Wat houdt rouwbegeleiding in?
Troostwoord kan je werknemer begeleiden in een traject van 3 maanden. Dit zowel individueel op het bedrijf, bij hen thuis, in mijn praktijk. Dat kiest het bedrijf en de werknemer zelf. Als de leidinggevende te weinig weet van rouw of zelf een eerder verlies moeilijk heeft kunnen plaatsen, kan dat het rouwproces afremmen. Daarom is duo begeleiding  vaak ook de juiste keuze voor werknemer, werkgever en het bedrijf.


Samen gaan we aan de slag met werknemer en degene die vanuit het bedrijf de werknemer gaat ondersteunen; de leidinggevende, de HR medewerker of de directeur zelf. Hierbij kijken we naar de kennis van rouw, de eigen verlieservaringen en de daar behorende overtuigingen. Dit zal niet alleen desbetreffende werknemer helpen maar ook alle toekomstige verliezen van werknemers en van de werkgever zelf. Samen kijken we waar hij/zij tegenaan loopt en gaan we de kracht opnieuw vinden. Dit alles met als doel uitval door rouw te voorkomen of te beperken.


Thuisbegeleiding bij uitval is ook mogelijk met zicht op een herstel en re-integratie. Vraag vandaag nog een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om uw werknemer, en daarmee uwbedrijf, te helpen voor de toekomst.

Groepstherapie

Klassen en verenigingen

Kinderen en jongeren die door een rouwperiode gaan blijven meestal in hun vertrouwde omgeving. Ook al weet het netwerk dat één van hen door een rouwproces gaat, de groep is zich niet steeds bewust van wat dat proces betekent en wat de gevolgen kunnen zijn. Een verkeerde opstelling, machogedrag en zelfs pestgedrag komen voor bij rouwenden. Een foutieve reactie vanuit de groep kan nefast zijn voor de rouwende. Een positieve en steunende en begrijpende sociale omgeving kunnen daarentegen helend werken.

 

Als rouw- en verlies coach bied ik begeleiding aan groepen van 3 jaar tot en met volwassen leeftijd om het proces van de rouwende te vergemakkelijken en te helpen om een veilige sociale omgeving te
creëren. Door de begeleiding is dialoog in de groep mogelijk en kan dit het rouwproces helpen dragen.

bottom of page