top of page

Over Troostwoord

Praktijk voor jongeren, ouders, organisaties en bedrijven.

Rouw- en verlies coach

Ceremoniespreker voor mens en dier

Vastleggen levensverhaal bij nakende sterfte en/of ceremonie voorbereiden

Beige decoratie
shutterstock_127494248.jpg

Over Isabel

Maak kennis met Isabel en haar drijfveer voor Troostwoord

Sinds 2022 is Isabel D’Huvettere (geboren in 1977) gestart met haar eigen bedrijf “Troostwoord”.

 

Al haar hele leven is ze een creatieve ziel met een positieve ingesteldheid. Ze deed kunstonderwijs en haar ziel staat open voor alles zonder oordeel.

WhatsApp Image 2023-03-14 at 15.02.45.jpeg

Isabel werkt al meer dan 20 jaar als HR Manager en is al haar hele leven nieuwsgierig naar het verhaal achter de mens, wat hen drijft en beweegt. Ze is mama van 3 en plusmama van 1. Haar 3 kinderen zijn 12 op de 14dagen bij haar, de pluszoon 1 week op de 2. Een gezellige bende dus, maar ze zou niets anders willen.

Haar echtgenoot is medezaakvoerder in een bedrijf, dus ze hebben beiden een druk leven. Hun motto is hard werken – hard leven. Ze genieten dus op tijd en stond door te reizen of gewoon door thuis te zijn met vrienden. Meer moet dat niet zijn.

 

Ze heeft 2 honden, Fons van 5 jaar oud en Alice van 4 jaar. Haar liefde voor dieren is enorm, dus is er ook nog Yoda de poes die al zo’n 10 jaar oud is. Isabel houdt van tuinieren, haar gezin, haar job, de natuur en wandelen. Ze is nog steeds creatief met pen en papier en waagt zich op tijd en stond aan een cursus pottenbakken, hoeden maken, … Een bezige bij dus, maar dat zou ze zelf niet anders willen.

Isabel aan het woord

” Met mijn werkervaring in het HR – vlak en mijn succesvol afgeronde opleiding rouw- en verliescoach heb ik een brede kennis om mensen te begeleiden. Verlies & rouw gaat niet alleen om overlijden van mens en dier, maar kan evengoed gaan om een miskraam, ziekte, ontslag, ongewenste zwangerschap, een relatiebreuk, een geheim ontdekken nadat iemand die je graag ziet

die overleden is, …

Zelf heb ik door de jaren heen een aantal verlieservaringen gehad van mensen dicht bij me. Er is nog een te groot taboe hier rond, terwijl elk mens in contact komt met verlies. 

 

Als rouw- en verliescoach ondersteun ik graag mensen bij hun verlieservaring. Dit zowel als coach, maar evenwel als ceremoniepreker. Waar nodig kijken we samen naar patronen en wat nodig is om weer in beweging te komen. Ik laat mensen ontdekken dat ze veerkracht hebben, zodat ze zich weer kunnen verbinden met anderen en weer in balans komen. Rekening houdend met leeftijd, gezinsdynamiek en wensen. Als je het gevoel hebt dat je uit balans blijft of niet weet hoe verder te gaan, kun je bij mij terecht.

 

Daarnaast wil ik rouw op de agenda zetten bij werkgevers. Te denken valt aan een reorganisatie, bedrijfsongeval, overlijden, ziekte of ontslag. Het aanbieden van rouwbegeleiding door de werkgever geeft de medewerker erkenning voor zijn situatie en kan voorkomen dat er (langdurig) verzuim ontstaat. Door mijn achtergrond en ervaring in het bedrijfsleven, spreek ik de taal en begrijp ik de dynamiek in een bedrijf. Als je dit herkent en behoefte hebt aan handvaten, informatie of advies nodigen we je uit contact op te nemen voor een vrijblijvend oriënterend gesprek. Doordat ik zelf al meermaals moest afscheid nemen van iemand die ik graag zie weet ik hoe belangrijk het afscheid is in het verwerkingsproces. In onze huidige maatschappij is een afscheid vaak éénheidsworst en te weinig op maat van de overledene of de familie. In het eerste grote verdriet hebben de nabestaanden niet meteen de kracht om alles te organiseren en daarom neem ik dit graag uit handen. Ik ontzorg, luister naar mensen in de kring die iets kwijt willen en maak hier iets heel persoonlijk van.

 

Dat hoeft dus niet persé in een kerk, of funerarium, maar kan evengoed in een bloemenveld, een bos, bij je thuis, in je tuin, op het strand of waar dan ook. Ik wil plaats maken voor unieke en exclusieve afscheidsmomenten. Een fuif in plaats van een koffietafel? Een mand in plaats van een kist? Alles kan.

Een afscheidsmoment is mijn inziens niet alleen voor mensen mogelijk, maar ook voor ons huisdier. Ook hier is te weinig aandacht voor. Sommige mensen hebben zelfs een nauwere band met hun dier dan met bepaalde familieleden, waarom dan hier geen aandacht aan besteden? Een persoonlijke ceremonie op maat van je huisdier, je paard, … Waar je dit ook maar wenst? Met foto’s en het ophalen van persoonlijke herinneringen? Ook hiervoor kan je bij mij terecht. Ik ken zelf de liefde voor dieren, die liefde is onnoemelijk groot.”

 

Anderen zouden ongetwijfeld zeggen dat ze een sterke vrouw is. Echter word je niet sterk geboren en haar ervaringen in het leven hebben haar gemaakt tot wie ze is. Ze put uit persoonlijke ervaringen en een gedegen opleiding om mensen volledig te ondersteunen en laten groeien. Ze wil een reddingsboei uitgooien op het moment dat je aan het verdrinken bent.

Rouwen & afscheid is uniek en zeer persoonlijk, elke situatie vraagt om een andere aanpak. Isabel vindt dat rouw geen eindpunt kent maar wijzigt van vorm. Midden in het verlies lijkt het alsof rouwen enkel verdriet, pijn, chaos, wanhoop en machteloosheid is. Maar er schuilt zeker iets moois in rouw. Zij kan je helpen dat te vinden. Isabel vindt het een eer wanneer ze getuige mag zijn van verhalen over rouw en liefde, afscheid in

welke vorm dan ook.

bottom of page